Доброго ранку.
Тема уроку: Практична робота. Виявлення органічних сполук у харчових продуктах.
І. Теоретичні питання.
У тестах 1-3 укажіть одну правильну відповідь.
1.Для визначення глюкози речовину потрібно обережно нагріти з
А. розчином натрій гідроксиду;
Б. розчином купрум(ІІ) сульфату;
В.свіжоприготовленим купрум (ІІ) гідроксидом;
Г. Розчином йоду.
При цьому спостерігається
А. виділення газу;
Б.утворення розчину синього кольору;
В.забарвлення розчину;
Г.утворення червонного осаду.
2.Якісною реакцією на крохмаль є його взаємодія з
А.розчином лакмусу;
Б.розчином йоду;
В.розчином натрій гідроксиду;
Г.з купрум (ІІ) гідроксидом.
При цьому спостерігається
А. виділення газу;
Б.утворення розчину синього кольору;
В.забарвлення розчину;
Г.утворення червонного осаду.
3.Значення рН у кислому середовищі
А)>7; Б) <7; В) = 7
4.Установіть відповідність між кольором індикатора та його назвою у розчині карбонової кислоти.
Індикатори: 1. Лакмус, 2. Метилоранж, 3.фенолфталеїн, 4.універсальний індикатор.
Колір індикатора: А. рожево- червоний, Б.безбарвний, В. червоний.
Практична частина.
1. Виявлення карбонових кислот.
На смужку універсального індикатора наносимо краплю яблучного соку. Колір індикатора змінюється на червоний.
- Який рН у розчині;
- Про наявність яких йонів у рідині це свідчить;
2. Виявлення вуглеводів.
До вівсяних пластівців замочених у воді додали декілька крапель йоду. Суміш набула синього кольору.
- Про наявність якої речовини у складі пластівців це свідчить.
Домашнє завдання: виконати завдання практичної роботи та надіслати на перевірку.
Комментариев нет:
Отправить комментарий